Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Ohjeita johtajille

Kolon säännöt

Käyttämällä koloa sitoudut noudattamaan seuraavia sääntöjä:

1. Luotsityttöjen kolo sijaitsee Lauttasaaren seurakunnan tiloissa. Yhteydenpito seurakunnan kanssa hoidetaan keskitetysti lippukunnanjohtajan ja/tai kolovastaavan kautta.

2. Kolo on jätettävä käytön jälkeen siistiin kuntoon. Tämä tarkoittaa sitä, että tavarat ja kalusteet on paikallaan, roskat roskissa ja mahdolliset selkeät sotkut (esim. jotain kaatuu lattialle) siivottu – oli siivousvuoro sinulla tai ei.

3. Ryhmille jaetaan viikoittain siivousvuoroja, jotka on hoidettava vuoroviikon aikana joko yhdessä ryhmän kanssa tai johtajien kesken muulla ajalla. Siivousvuoroista huolimatta tilat on pidettävä siistinä ja sotkut siivottava! Siivousohjeet on kolon perehdytysoppaassa.

4. Kololla ei saa lähtökohtaisesti nukkua. Mahdollisista poikkeuksellisista “nuku yö kololla” -tyylisistä tapahtumista on sovittava seurakunnan kanssa erikseen.

5. Kololla ei saa järjestää omia partion ulkopuolisia tilaisuuksia. 

6. Kololle ei saa jättää minkäänlaisia nyssyköitä. Kasseissa olevat tavarat tulee purkaa välittömästi omille paikoilleen.

7. Jos jätät jääkaappiin pilaantuvaa ruokaa, on siihen merkattava avauspäivä sekä tieto, milloin tuote poistuu jääkaapista. Jääkaappiin jätettävien tavaroiden pois heittämisestä vastaat sinä itse. Jos avaamisesta on yli viikko, eikä poistumistietoa ole merkitty, siivousvuoro heittää tuotteen menemään.

8. Ryhmien tavarat tulee säilyttää ryhmän omassa hyllyssä. Jokaisella ryhmällä on isosta huoneesta puuhyllystä oma lokero, johon tavaroiden tulee mahtua. Poikkeustilanteessa isompia ryhmän kokouksissa tarvittavia tavaroita saa säilyttää ryhmälle nimikoituna niin, että ne eivät ole tiellä ja tieto niiden poistumisesta on merkitty tavaroihin mukaan.

9. Viimeinen kololta lähtijä tarkistaa, että valot ja ovet ovat kiinni. 

10. Jokaisen kokoontumiskerran jälkeen on kirjoitettava kolon vieraskirjaan.

Avaimet

- Kololle on avaimet lippukunnanjohtajalla, kolovastaavalla, kalustonhoitajalla sekä jokaisen viikonpäivän ensimmäisen ryhmän johtajilla

- Ensimmäisen ryhmän johtajat avaa ovet, päivän viimeisen ryhmän johtajat sulkee ovet

- Rautaporttia pidetään auki ja varsinaiseen ulko-oveen pitäisi jatkossa toimia ovikoodi

- Avainta saa lainata lähtökohtaisesti saman päivän muiden ryhmien johtajille.  Ilmoita aina avaimen lainaamisesta oman ryhmäsi ulkopuolelle kolovastaavalle

- Kolon avain käy rautaporttiin, ulko-oveen, kolon oveen, kaluston oveen sekä kirkon roskakatoksen oveen

- Siivousvuoroja varten kololla on yksi avain, jota käytetään roskakatoksen avaamiseen. Avain on aina palautettava heti kololle.

- B-rapun ovesta pääsee klo 18 asti sisälle, mikäli avaimet unohtuu tms., mutta seurakunnan muiden tilojen (ml. kryptan) läpi kulkemista tulee välttää

 

Lisätilat

- Luotsitytöillä on käytössä yksi oma tila, jota kutsutaan koloksi

- Lisäksi seurakunta tarjoaa ilmaiset lisätilat kokoontumiseen maanantaisin ja torstaisin yhdessä Lauttapartion kanssa jaettavaksi (klo 17 alkaen). Syksyllä 2022 Luotsityttöjen lisätilana maanantaisin krypta, torstaina luokkahuone. Molemmat lisätilat löytyvät kolon käytävän päädystä. Tiistaisin näitä tiloja vuokrataan ulkopuolelle, keskiviikkoisin ja perjantaisin tiloissa on seurakunnan omat nuorten illat

- Seurakunnan tilat on jätettävä erittäin siistiin kuntoon käytön jälkeen!

- Kryptassa käytössä on myös kunnon keittiö, jota saa käyttää esimerkiksi leipomiseen tai muuhun ryhmän toimintaan. Lisätietoja tarvittaessa kolovastaavalta.

Ohjeet kolon siivousvuoroista
Lisätilojen käyttöohjeet seurakunnalta

Luotsityttöjen kaluston käyttö ja lainaus

Luotsitytöillä on kattava oma kalusto, jonka tarkoitus on mahdollistaa ryhmille ja lippukunnalle hyvät mahdollisuudet laadukkaaseen ja monipuoliseen partiotoimintaan. Kalusto on ensisijaisesti lippukunnan omassa käytössä, mutta sitä voivat myös lippukunnassa erilaisissa pesteissä toimivat jäsenet lainata omaan partiomaiseen käyttöönsä yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.

Ohjeet löytyvät myös kaluston seinältä. Kaluston hoitajana toimii Jessica.

Osa Luotsityttöjen kalustosta on myös vuokrattavissa ulkopuolisille tietyin edellytyksin. Lue lisää mahdollisuudesta täältä.

 

Käyttö ryhmien kokouksissa ja lippukunnan tapahtumissa:

- Varaa tavarat hyvissä ajoin drivestä löytyvään kalustoexceliin (löytyy Kolo & Kämppä-kansiosta)

- Varmista pääsy kalustoon kalustonhoitajan tai jonkun toisen avainihmisen kanssa

- Tavarat palautettuasi lähetä kalustonhoitajalle wa-viestillä kuva oikealle paikalle palautetuista tavaroista

- Ilmoita kalustonhoitajalle välittömästi havaitsemasi puutteet ja korjaustarpeet

- Jos tavaroita on tarve jättää kuivumaan tms., huolehdi niiden pakkaaminen viimeistään seuraavan viikon kokouksessa.

 

Käyttö johtajien omiin tarkoituksiin:

- Varaa tavarat hyvissä ajoin drivestä löytyvään kalustoexceliin sekä lähettämällä wa-viesti kalustonhoitajalle

- Varmista pääsy kalustoon kalustonhoitajan tai jonkun toisen avainihmisen kanssa

- Tavarat palautettuasi lähetä kalustonhoitajalle wa-viestillä kuva oikealle paikalle palautetuista tavaroista

- Ilmoita kalustonhoitajalle välittömästi havaitsemasi puutteet ja korjaustarpeet

- Jos tavaroita on tarve jättää kuivumaan tms., huolehdi niiden pakkaaminen viikon kuluessa.

- Lippukunnan ja ryhmien tarpeet menevät omien kalustovarausten edelle.

Kämpän varaaminen

Luotsityttöjen kämppä, Mehtämajakka on tarkoitettu ensisijaisesti lippukunnan omaan toimintaan eli ryhmien ja ikäkausien omille retkille. Sitä vuokrataan myös muille partiotahoille, minkä lisäksi johtajapesteissä toimivien jäsenten on sitä mahdollista käyttää myös omia retkiään varten.

Kämpän varaustilanteen tietää parhaiten kämppävastaava, jolta vuorot tulee varata.