Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Kämppä – Mehtämajakka

Sunnuntai-ilta 30/12 1979 n. klo 22.20 Mäenpäällä:

Siinä sitä istuttiin neliskulmaisen pöydän ääressä ja mietittiin yhtä sun toista lippukunnan asiaa. Monenlaiset ajatukset risteilivät mielessä, kunnes ruvettiin ääneen puhumaan majasta, omasta kämpästä. Pyöriteltiin asiaa ilmassa ja päätettiin hankkia se. Noin vaan päätettiin, me kolme, Elina Mäenpää (Elkkuna), Ulla-Maija Sundelin (Ulli) ja Carita Sormo (Kartsa). Lainaus Kartsan kämppävihosta (Hakala ja Sormo, Lauttasaaren Luotsitytöt 50 –vuotta historiikki)

Hyvä päätös tytöiltä, sillä lähes nelikymppinen kämppä (s.1982) onkin palvellut lippukuntalaisia mainiosti. Mehtämajakan on suunnitellut arkkitehti Marjatta Erwe Luotsityttöjen toiveiden mukaiseksi. Syksyllä 2002 Mehtis sai uuden katon partioäitien ansiosta ja tammikuussa 2003 Luotsitytöt tempaisivat kämpälle uudet kamiinan ja hellan. Jatkuvaa puunaamista kämpän kunnossapito onkin, eikä ihan kaikesta selviä pelkin luotsityttölihaksin. Onneksi apua on saatu mm. luotsityttöjen vanhemmilta ja toki myös Lauttapartion suunnalta.

Luotsityttöjen kämppä, Mehtämajakka nimeltään, sijaitsee Helsingin seurakuntayhtymän mailla Siuntion Korpirauhassa. Kämppänaapureina ovat Maahiset, Kaskipartio ja Haagan Sirkut (ajo-ohjeet).

Kämppä sijaitsee metsän keskellä, sopivan kaukana tiestä ja kuisteineen pinta-alaa löytyy hieman alle 90m2. Rakennusmateriaalina on hirsi ja kämppä lämpiää talvisin kamiinalla, lisäksi siellä on puuhella ja takka. Luotsitytöt eivät ole perinteitä kunnioittaen suostuneet siihen, että kämpälle vedettäisiin sähköt. Pimeällä kämpän valaisevat myrskärit ja katossa roikkuvat öljylamput.

Mehtämajakan lavereille mahtuu majoittumaan mukavasti noin 14 henkeä (tai jopa noin 20 sudenpentua). Majoitustilaa on lisäksi muutamalle hengelle kämpän parvella.

 

Kämppää vuokrataan myös ulkopuolisille korvausta vastaan mikäli viikonloppuja vain on vapaana. Ota yhteyttä kämppäemäntäämme Jutta Alhoon (puh. 040 758 3779)

 

Vuosina 2020-2021 kämppää tullaan kunnostamaan. Mm. kuisti, ikkunat ja keittiö tullaan uusimaan, jotta kämppä pysyy jatkossakin hyvässä kunnossa ja tulevienkin luotsityttöjen ilona.