Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Toiminta

Luotsitytöt ovat aktiivinen lippukunta Helsingin Lauttasaaressa. Meillä on toimintaa kaikissa partio-ohjelman mukaisissa ikäkausissa aina koulutiensä aloittavista sudenpennuista jo suuria johtamistehtäviä lippukunnassa ja muissa partio-organisaatioissa hoitaviin vaeltajiin ja aikuisiin toiminnan mahdollistajiin. Nuorimpien ikäkausien (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat) toiminta on viikoittaista ja vanhemmat ikäkaudet (samoajat, vaeltajat) kokoontuvat enemmän keskenään sopien sekä osallistuvat lippukunnan johtajistolle eli  toimintaa tekeville vapaaehtoisille tarkoitettuihin tapaamisiin. Lisäksi lippukunnassamme toimii perheiden yhteinen perhepartioryhmä, jossa alle kouluikäiset pääsevät kuukausittain kokemaan partiota yhdessä vanhempiensa kanssa.

Järjestämme vuosittain erilaisia omia tapahtumia ja osallistumme aktiivisesti myös muiden partio-organisaatioiden kanssa järjestettyihin tapahtumiin.

Tyypillinen vuosi Luotsitytöissä voisi näyttää esimerkiksi tällaiselta:

 

Syksyllä:

Viikkotoiminta alkaa elokuun viimeisellä viikolla tai syyskuun alussa viimeistään Lauttasaari-päivän jälkeen. Syksyn tapahtumakalenteriin kuuluu ryhmien omia retkiä ja keskimmäisten ikäkausien Marrasretki kämpällä sekä johtajiston oma retki ja itsenäisyyspäivän juhlallisuudet. Syyskausi päättyy lippukunnan yhteiseen joulujuhlaan tai muuhun vastaavaan tapahtumaan. Lisäksi ryhmät osallistuvat piirin ja muiden tahojen järjestämiin tapahtumiin, kuten sudenpennut Pinkkiin, seikkailijat Urbaaniin kaupunkisuunnistukseen ja Tarpojat omaan taitopäivään. Samoajille ja Vaeltajille on myös omat tapahtumansa, joiden järjestäjä vaihtelee piirin ja keskusjärjestön välillä. Syksyllä on tapana järjestää myös omat partiotaitokisat yhdessä veljeslippukuntamme Lauttapartion kanssa.

 

Keväällä:

Viikkotoiminta jatkuu yleensä loppiaisen jälkeen. Ryhmät saattavat järjestää kevätkauden aikana omia retkiä, mutta maaliskuussa koittaa vuoden kohokohtanakin tunnettu koko lippukunnan retki Kiljavan leirikeskuksessa, minne parhaimpina vuosina kerääntyy jopa 100 luotsityttöä saman katon alle. Kevät on myös partiotaitokilpailuaikaa. Kausi päättyy toukokuussa koko lippukunnan yhteisiin kauden päättäjäisiin, joita vietämme yleensä Länsiulapanniemen kalliolla.

 

Kesällä:

Kesä on paitsi lomaa partion viikkotoiminnasta myös kesäleirien ja mahdollisten vaellusten aikaa. Lippukuntamme järjestää yleensä joko oman kesäleirin, kesäleirin yhteistyössä muiden lippukuntien kanssa tai osallistumme partiopiirin piirileirille (osallistujia 1 000 - 5 000) tai Suomen partiolaisten Finnjamboreelle (osallistujia > 12 000). Varsinkin harvoin järjestettävät suuret leirit ovat joka kerta niitä ikimuistoisimpia tapahtumia, mutta leiritaitoja kannattaa harjoitella välivuosina myös pienemmillä leireillä. Johtajisto ja vanhemmat ikäkaudet saattavat järjestää lisäksi vaelluksia vuodesta riippuen.