Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Lippukunta

Lauttasaaren Luotsitytöt kuuluu Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin ja on suomenkielinen aktiivinen maapartiolippukunta, jolla on toimintaa kaikissa ikäkausissa alle kouluikäisten perheille tarkoitetusta perhepartiosta aina aikuisten omaan toimintaan.

Lippukunnan historiaa

Lippukunnan aloittaessa toimintaansa vuonna 1951 oli Lauttasaari vielä metsien peitossa ja saarelta mantereelle kuljettiin puusiltaa pitkin. Saarelta löytyi paljon retkeily- ja leirimaastoa. Lippukunnan toiminta alkoi Vanhan Kirkon Vartijoiden haaraosastona. Nuoria saarella asui jo silloin paljon. Haaraosasto kasvoi ja siitä päätettiin perustaa itsenäinen lippukunta. Suomen partiotyttöjärjestön kortistoon lippukunta kirjattiin 2. huhtikuuta 1952. Lippukunnan nimestä käytiin tiukkaa keskustelua: vaihtoehtoja oli kaksi, joista päätettiin valita Lauttasaaren Luotsitytöt. Nykyiset Luotsitytöt ovat kovin kiitollisia siitä, että lippukunnan nimeksi ei tullut Sinisorsat. Nykyisin ikinuori lippukunta koostuu noin 200 aktiivisesta jäsenestä, jotka puhaltavat yhteen hiileen niin metsässä kuin mahdollisuuksien mukaan merelläkin. Vaikka lippukunta on maapartiolippukunta, Luotsitytöillä on kuitenkin vuosien varrella ollut meripartiohenkistä yhteistyötä mm. Koivusaaren pursiseuran kanssa.

Kokoontumistilat

Luotsitytöt muuttivat alkuvuodesta 2020 Lauttasaaren kirkon peruskorjauksen takia uudelle kololle Pohjoiskaarelle (Pohjoiskaari 36). Kololle kuljetaan rakennuksen etupuolen nurmikkoa pitkin.
Luotsitytöt kokoontuivat Lauttasaaren kirkolla sinne tehdyissä partiotiloissa eli kololla jo kirkon rakentamisvuodesta 1958 lähtien, ja tavoitteena on muuttaa takaisin kirkolle valmistuviin partiolle tarkoitettuihin uusiin tiloihin peruskorjauksen valmistuttua.