Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Mitä partio maksaa?

Jäsenmaksu

Ainoa pakollinen vuosittainen maksu on partion jäsenmaksu, joka on luonteeltaan lisenssimaksun kaltainen: maksamalla jäsenmaksun saat osallistua lippukunnan, partiopiirin ja keskusjärjestön toimintaan. Vuodelle 2024 sen suuruus on 60-80 euroa, joka koostuu lippukunnan omasta jäsenmaksusta, partiopiirin osuudesta ja keskusjärjestön osuudesta. Lisätietoa jäsenmaksuista Suomen Partiolaisten sivuilta.

Keskusjärjestö laskuttaa jäsenmaksun aina vuodeksi kerrallaan edellisenä syksynä, esimerkiksi syksyllä 2023 laskutetaan koko kalenterivuoden 2024 jäsenmaksu. Syksyllä partiossa aloittavat saavat kuitenkin harrasta ensimmäisen kauden ikään kuin ilmaiseksi, sillä heille lähetetään suoraan vasta seuraavan kalenterivuoden jäsenmaksulasku.

Jäsenmaksuun voi hakea vapautusta ennen laskun eräpäivää. Lue lisää Suomen Partiolaisten sivulta.

Leirit, retket ja tapahtumat

Jäsenmaksun lisäksi kustannuksia syntyy myös retkistä, leireistä ja erilaisista muista tapahtumista. Kustannukset vaihtelevat tapahtumakohtaisesti: osa lippukunnan järjestämistä tapahtumista saattaa olla osallistujilleen ilmaisia eli lippukunta kattaa kaikki siitä aiheutuvat kulut omista varoistaan, tai sitten ne maksavat osallistujalleen tyypillisesti jotain 5-40 euron väliltä. Suurleirit maksavat erilaisista tuista riippuen tyypillisesti 100-250 euroa. Tapahtumien hinnat perustuvat tapahtumista tosiasiallisesti aiheutuviin välittömiin kustannuksiin, esimerkiksi ruokiin, paikkavuokriin, tarvikkeisiin ja kuljetuskustannuksiin.

Tapahtumien osallistumismaksuihin on myös mahdollista hakea tukea ja saada stipendejä. Lue lisää Tukea partiotoimintaan -sivulta.

Partiovarusteet

Lisäksi partiolaiset odotetaan hankkivan itselleen Luotsityttöjen partiohuivin (20 euroa) sekä ikäkauden mukaisen partiopaidan, johon kiinnitetään partiomerkkejä. Sudenpentu - vaeltajaikäiset partiolaiset hankkivat perusmerkit (paikkakuntatunnus, lippukuntatunnus, järjestötunnus ja maailmanjärjestöjen tunnukset) itse (muut Scandinavian Outdoorista; lippukuntatunnus lippukunnalta), mutta lähes kaikki muut toimintamerkit partiolainen saa lippukunnalta tai tapahtumista.

Partiopaitoja ja osan merkeistäkin saattaa saada hankittua käytettynä esimerkiksi facebookin Partiokirpputori!-ryhmän kautta.

Retkeilyvarusteet

Partiossa retkeilyvarusteiden ei tarvitse olla uusinta tekniikkaa tai hienoimpia malleja. Ihan perusvarusteillakin monesti pärjää. Ehjät ja hyväkuntoiset varusteet tekevät kuitenkin yleensä retkeilystä mukavampaa.

Seuraavia perusvarusteita tarvitaan todennäköisesti ensimmäisen vuoden aikana:

  • Maastoon sopivat tukevat kengät (lenkkarit tai saappaat käyvät kelistä riippuen)
  • Makuupussi ja makuualusta
  • Rinkka tai iso reppu
  • Puukko
  • Rikkoutumattomat ruokailuvälineet (muki, lautanen, lusikka, haarukka, veitsi)

 

Lippukunnalta voi myös lainata muutamia retkeilyvarusteita, minkä lisäksi kannattaa myös rohkeasti kertoa oman ryhmän johtajalle, jos ihan jokaista varustelistasta löytyvää varustetta ei pysty ottamaan mukaan. Yleensä niitä löytyy aina mukaan jotain kautta.