Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Etäpartio

Tältä sivulta löytyy Luotsityttöjen kevään 2020 etäpartion aktiviteetit. Lähikontaktissa tapahtuvan partion jäätyä tauolle koronaviruksen aiheuttamien varautumistoimien takia, halusimme mahdollistaa partion harrastamisen etänä. Julkaisimme noin kerran viikossa etänä tehtäväksi - yksin, yhdessä perheen tai etäyhteyksiä käyttäen kaverin tai oman ryhmän kanssa - tarkoitettuja tehtäviä. Jäljempänä tulevat ohjeistukset koskivat nimenomaan kevättä 2020.

Luotsitytöillä on oma #Himapartio-passi, johon merkitään, minkä aktiviteetin on kullakin viikolla tehnyt. Passilla haluamme kannustaa kaikkia harrastamaan partiota riippumatta siitä, kuinka usein omalla ryhmällä on etäkokouksia. Ajatuksena on, että joka viikko valittaisiin ainakin yksi aktiviteeteista ja se merkittäisiin passiin. Passin voi tulostaa, jos kotona on tulostin, tallentaa puhelimeen tai askarrella vaikka itse hienomman paperista tai kierrätysmateriaaleista. Merkinnän voi tehdä kotona sovitulla tavalla - vanhempi voi kuitata, liimata tarran, leimata tai partiolainen voi vaan itse kirjata tekemänsä aktiviteetin. Ei haittaa, vaikka et olisi ehtinyt mukaan vielä heti partion koronatauon alettua.

Kevään lopuksi täytetystä passista otetaan kuva ja se lähetetään omalle johtajalle viimeistään viikolla 22 (25.-31.5.2020). Jokainen passin "palauttanut" palkitaan Luotsityttöjen omalla #himapartio-merkillä, kun seuraavan kerran olemme koko lippukunnan voimin koolla - livenä.

Jokainen Luotsityttöjen ryhmä toteuttaa etäpartio-ohjelmaa oman ryhmänjohtajan antaman ohjeistuksen mukaisesti, joten aktiviteetit ja aikataulut voivat myös vaihdella tällä sivulla esitetyistä.

Tulosta oma #Himapartio-passisi tästä.

Kaikki tämän sivun vinkit aukeavat kokonaisuudessaan myös kuvia klikkaamalla.

Himapartiomerkki

Vinkki 2 - Earth Hour

Toisen viikon teemana on Earth Hour, jota vietetään maailmanlaajuisesti lauantaina 28.3. Tapahtuman on aikaanpannut WWF ja sen aikana sammutetaan turhat valot ja muistutetaan samalla ihmisiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja luonnon puolustamiseen. Viikon tehtävien avulla voit virittäytyä tunnelmaan jo ennen lauantaita ja haastaa koko perheesi osallistumaan.
Klikkaa viikon tehtävät auki tästä: Vinkki 2 - Earth Hour

Vinkki 4 - Partioviikko

Nyt vietetään partioviikkoa! Viikon aikana partiolainen ja partio näkyy yhteisössään, ja sitä vietetään joka vuosi huhtikuun loppupuolella - aina sillä viikolla, jolloin on Yrjönpäivä. Aktiviteettivinkkien avulla pääset virittäytymään viikon tunnelmaan kotoota käsin: nyt on aikaa varmistaa, että luotsityttöhuivisi on todella puna-valkoinen ja partiopaita on kunnossa syksyn Kohtaamista varten. Kuinka monennella kerralla saat #huivihaasteen onnistumaan? Häikäisetkö muut Luotsityttötietoudellasi?
Klikkaa viikon tehtävät auki tästä: Vinkki 4 - Partioviikko

Vinkki 6 - Etäpäättärit & Terveiset

On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa... Tällä viikolla valmistaudutaan kevätkauden päättäreihin virtuaalisesti tekemällä terveisiä toukokuun lopussa ilmestyvään Kummeli-uutiskirjeeseen, ja lähettämällä omat videoterveisensä koko lippukunnan yhteisiin etäpäättäreihin. Etäpäättäreitä vietetään ti 19.5. Luotsityttöjen instagramissa.
Klikkaa viikon tehtävät auki tästä: Vinkki 6 - Etäpäättärit & Terveiset

Vinkki 1 - Retkeile kotona

Jouduimme valitettavasti perumaan kauan odotetun ja suositun koko lippukunnan yhteisen kevätretken 'Missä unet käyvät toteen', joten ensimmäisen viikon teemana onkin kotona retkeily. Vinkeillämme pääset lähes autenttiseen retkitunnelmaan matkaamatta fyysisesti Kiljavan satumaailmaan. Klikkaa viikon tehtävät auki tästä: Vinkki 1 - Retkeile kotona

Vinkki 3 - Ulkoilua & Kotoilua

Kevät on rientänyt koronakotoilun lomassa jo aika pitkälle, ja kolmannet etäpartiovinkit vievätkin tutustumaan lähiympäristöön, bongaamaan nalleja ja pelaamaan luontobingoa, suunnistamaan erilaisissa ympäristöissä ja pelastamaan pörriäisiä.
Klikkaa viikon tehtävät auki tästä: Vinkki 3 - Ulkoilua & kotoilua

Vinkki 5 - Taidetta ja kulttuuria

Etäpartion viidennet vinkit vievät meidät kevään innoittamana taiteen ja kulttuurin maailmaan. Nyt on aika heittäytyä itse taiteelliseksi ja tehdä #karanteenitaidetta tai piristää muita lähiasukkaita luontoon tehtävän taiteen avulla tai vaikkapa toteuttaa ihan oman partiomeemin. Jos oma luovuus ei meinaa lähteä liikkeelle, kulttuurinnälkään voi vierailla virtuaalisesti museossa tai vaikka muistella edelliskesän partioleirejä Koitos-tubesarjan avulla.
Klikkaa viikon tehtävät auki tästä: Vinkki 5 - Taidetta ja kulttuuria