Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Kämppä

Mehtämajakka

Luotsityttöjen kämppä sijaitsee Helsingin seurakuntayhtymän mailla Siuntion Korpirauhassa. Kämppänaapureina ovat Maahiset, Kaskipartio ja Haagan Sirkut (ajo-ohjeet).

Kämppä sijaitsee metsän keskellä, sopivan kaukana tiestä ja kuisteineen pinta-alaa löytyy hieman alle 90m2. Rakennusmateriaalina on hirsi ja kämppä lämpiää talvisin kamiinalla, lisäksi siellä on puuhella ja takka. Luotsitytöt eivät ole suostuneet siihen, että kämpälle vedettäisiin sähköt. Pimeällä kämpän valaisevat myrskärit ja katossa roikkuvat öljylamput.

Kämppää vuokrataan myös ulkopuolisille mikäli viikonloppuja vain on vapaana. Ota yhteyttä kämppäisäntäämme Rudiin.

Sunnuntai-ilta 30/12 1979 n. klo 22.20 Mäenpäällä:
Siinä sitä istuttiin neliskulmaisen pöydän ääressä ja mietittiin yhtä sun toista lippukunnan asiaa. Monenlaiset ajatukset risteilivät mielessä, kunnes ruvettiin ääneen puhumaan majasta, omasta kämpästä. Pyöriteltiin asiaa ilmassa ja päätettiin hankkia se. Noin vaan päätettiin, me kolme, Elina Mäenpää (Elkkuna), Ulla-Maija Sundelin (Ulli) ja Carita Sormo (Kartsa). Lainaus Kartsan kämppävihosta (Hakala ja Sormo, Lauttasaaren Luotsitytöt 50 –vuotta historiikki)

Hyvä päätös tytöiltä, sillä kolmekymppinen kämppä (s.1982) onkin palvellut lippukuntalaisia mainiosti. Mehtämajakan on suunnitellut arkkitehti Marjatta Erwe Luotsityttöjen toiveiden mukaiseksi. Syksyllä 2002 Mehtis sai uuden katon partioäitien ansiosta ja tammikuussa 2003 Luotsitytöt tempaisivat kämpälle uudet kamiinan ja hellan. Jatkuvaa puunaamista kämpän kunnossapito onkin, eikä ihan kaikesta selviä pelkin Luotsityttölihaksin. Silloin apuna on Partioäidit ja Lauttapartiolaiset.