Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Ajo-ohjeet Luotsityttöjen kämpälle, MEHTÄMAJAKALLE

Luotsityttöjen kämpälle Mehtämajakalle on noin 50 kilometrin matka, Lauttasaaresta se kestää liikennetilanteesta ja reitistä riippuen 50-60 minuuttia.
Kämpän lähin osoite: Honkaniementie 35, Siuntio
Koordinaatit: 60°14′7″N, 24°13′39″E

Ajo-ohje Hangontietä pitkin Siuntion kautta

Lauttasaaresta matka alkaa Länsiväylää kohti länttä, kunnes noin 40 km jälkeen käännytään kohti Siuntiota, tie nro 115. Tie mutkittelee Siuntion kirkonkylän läpi, kunnes Siuntion kylpylän jälkeen tulee t-risteys. Siitä käännytään oikealle, ja heti seuraavasta vasemmalle, viitoitus on kohti Lohjaa. Juuri risteyksen jälkeen näkyy oikealla puolella Siuntion kirkko.

Hetken päästä käännytään oikealle kohti Niemenkylää. Tätä ajetaan noin 6-7 km, kunnes jyrkän mutkan jälkeen risteää vasemmalle tie, jossa on viitoitus Korpirauhaan.
Tämän ekan kyltin jälkeen tulee vielä kaksi samanlaista kylttiä, joita seurataan, mutta neljännen Korpirauha-kyltin kohdalla, kun vasemmalla siintää järvi, ei käännytäkään Korpirauhaan, vaan jatketaan suoraan. Järjestyksessä toisen kukkulan päällä on pieni parkkipaikka, johon auton voi jättää. (jos taas siinä on ruuhkaa, auton voi tuoda esim. tuohon edelliselle Korpirauha-kyltille, järven lähelle.)

Mehtämajakalle johtava polku lähtee parkkikselta heti seuraavan alamäen alta juuri ennen hakkuuaukeaa. Risteyksessä on ennen ollut Maahisten kyltti, ja nykyään ainakin pieni Mehtämajakkakyltti, käännytään sinne! Noin 100 metrin suoran polunpätkän jälkeen isommasta polusta haarautuu pienemmät polut, käännytään oikealle. Noin 150 metrin jälkeen haarautuu polku jälkeen, nyt käännytään vasemmalle. Ihan pian näkyykin jo punertava Mehtämajakka, tervetuloa!

Polkujen kanssa kannattaa olla tarkkana sillä maastoa on muokannut muutama vuosi sitten metsätyökoneet, joiden ajouria voi erehtyä luulemaan poluiksi.

 

Kämpälle voi ajaa myös Turun moottoritien kautta navigaattorin avulla. Reittien ajallinen ero riippuu liikennetilanteesta, mutta yleensä se on noin 5 min luokkaa.