Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Avoimet pestit

Partiotoiminta pyörii vapaaehtoisten voimin. Lippukunnassamme on avoinna erilaisia ja eri kokoisia pestejä tekemisestä kiinnostuneille yli 16-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Pesteihin voi hakeutua lippukunnan jäsenet sekä uudet jäsenet. Mukaan toimintaan voi tulla myös ilman aiempaa partiokokemusta. Toiminnan tekeminen on meille kaikille harrastus, joka sisältää pestiin liittyvän vastuun lisäksi oikeuden tukeen sekä lippukunnan johtajistolle tarkoitettuja tapaamisia, retkiä ja muita kiittämiseen tähtääviä tapahtumia. Kurkkaa avoimet pestit alta tai ota yhteyttä lippukunnan pestijohtajaan.

Tällä hetkellä avoinna on lippukunnan syyskokouksessa 15.11.2020  täytettäviä lippukunnan hallituksen muodostavia pestejä.

Pestijohtaja

Pestijohtaja on kuin Muumimamman lämmin halaus.

Onko johtajien hyvinvointi ja avoimen ilmapiirin edistäminen lähellä sydäntäsi? Haluatko päästä toteuttamaan villeimmät johtajahuoltoideasi? Oletko valmis selvittämään mikä on ilmoporras ja mistä tapahtumakalenteri löytyy?

Pestijohtaja huolehtii siitä, että Luotsitytöissä on hyvä olla ja tehdä vapaaehtoistyötä. Pestijohtaja tutustuu partion pesti- ja koulutusjärjestelmään ja kannustaa Luotsityttöjä kehittämään itseään.

Lippukunnan johtamisen teemat voidaan jakaa kolmeen ryhmään: lippukunnan, ihmisten ja partio-ohjelman toteutumisen johtamiseen. Eli lippukunnanjohtajalle, pestijohtajalle ja ohjelmajohtajalle. Osana johtokolmikkoa pestijohtaja toimii tiiviissä yhteistyössä lippukunnajohtajan ja ohjelmajohtajan kanssa.

Pestiin saa tukea lippukunnasta (nykyinen pestijohtaja Jonna on luvannut jeesata! ❤️) ja piiristä, kannustamme kouluttautumaan sekä piirin että SP:n koulutuksissa, jotta voit menestyä pestissäsi oppien uutta ja kehittyen. Pestijohtajan pestin kesto on kaksi vuotta vuosille 2021–2022.

Kiinnostuitko pestistä? Nakkaa viestiä pestijohtaja Jonnalle! 💌

Sihteeri

Sihteeri on lippukunnan arkisto ja aivot.

Haluatko päästä pienellä panoksella mukaan lippukunnan hallituksen toimintaan? Sihteerin pesti voisi olla sinun juttusi! Pestissä pääset kurkkaamaan aitiopaikalta lippukunnan päätöksentekoon ilman suurta vastuuta. Sihteerin tehtäviin kuuluu hallituksen kokouksiin osallistuminen ja niiden pöytäkirjojen kirjoittaminen sekä erinäiset juoksevat asiat. Helppo nakki siis sinulle, joka haluat kokeilla uutta ja erinomaisen työelämässäkin merkittävän CV-merkinnän!

Pestiin saa tukea lippukunnasta ja piiristä, kannustamme kouluttautumaan sekä piirin että SP:n koulutuksissa, jotta voit menestyä pestissäsi oppien uutta ja kehittyen. Sihteerin pestin kesto on kaksi vuotta vuosille 2021–2022.

Kiinnostuitko pestistä? Nakkaa viestiä pestijohtaja Jonnalle! 💌

Taloudenhoitaja

Taloudenhoitajan toiminta mahdollistaa lippukunnan toiminnan.

Kiinnostaisiko sinua nähdä lähempää, mitä lippukunnan rahavirroissa tapahtuu? Oletko (salaa) aina pitänyt lukujen pyörittelystä? Taloudenhoitajana pääset tärkeään rooliin hoitamaan lippukunnan rahaliikennettä ja tarkkailemaan taloustilannetta. Tässä pestissä hoidat muun muassa laskujen maksamisen, tiedotat hallitukselle sekä muille talousasioista ja olet mukana pohtimassa talouteen liittyviä kysymyksiä.

Taloudenhoitaja laatii yhdessä hallituksen kanssa vuosittain lippukunnan budjetin. Kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä ei tarvitse murehtia yksin, sillä siinä apuna on ihana kirjanpitäjämme Maija❣️

Pestiin saa tukea lippukunnasta, kirjanpitäjältä sekä piiristä. Kouluttautuminen talousasioissa niin piirin, SP:n kuin muutakin kautta on kannustettavaa ja hyödyllistä! Taloudenhoitajan pestiin olisi hyvä sitoutua pidemmäksi aikaa kuin vuodeksi.

Kiinnostuitko pestistä? Nakkaa viestiä pestijohtaja Jonnalle! 💌

Lippukunnan johtokolmikko ja valmentajat Supersemmassa

Lippukunnanjohtaja

Lippukunnanjohtaja on lippukunnan sydän, aivot ja omatunto.

Haluatko huolehtia suuresta kokonaiskuvasta ja lippukunnan toiminnan jatkuvuudesta?
Lippukunnanjohtaja tuntee lippukunnan toimintatavat, johtajiston ja muut jäsenet ja haluaa palvella sitä. Lippukunnanjohtaja toimii myös yhdistyksen puheenjohtajana. Koulutusvaatimuksena on PJ-peruskoulutus.

Lippukunnanjohtaja kutsuu hallituksen koolle, valmistelee kokoukset ja toimii kokousten puheenjohtajana. Tässä roolissa pääset vastaamaan lippukunnan sisäisestä viestinnästä, huolehtimaan talouden sujuvuudesta yhdessä taloudenhoitajan kanssa sekä muista hallinnollisista asioista. Lippukkunnanjohtaja pääsee johtamaan koko lippukuntaa osaltaan yhdessä johtokolmikon kanssa innostaen ja tukien. Lippukunnanjohtajana pestaan hallituksen muut jäsenet.

Pestiin saa tukea lippukunnasta ja piiristä, kannustamme kouluttautumaan sekä piirin että SP:n koulutuksissa, jotta voit menestyä pestissäsi oppien uutta ja kehittyen. Lippukunnanjohtajan pestin kesto on kaksi vuotta vuosille 2021–2022.

Kiinnostuitko pestistä? Nakkaa viestiä pestijohtaja Jonnalle! 💌

Ohjelmajohtaja

Johtaa yhteistyön ja partio-ohjelman toteutumista lippukunnassa.

Tunnetko partio-ohjelman kuin omat taskusi, sykkiikö sydämesi partion kasvatustavoitteille tai näetkö unta partiomenetelmästä? Tai tunnetko vasta hiljalleen syttyvää innostusta näitä kohtaan? Jos tunnistit itsesi jostain edellä mainitusta, lähde seuraavaksi Luotsityttöjen ohjelmajohtajaksi!

Pestissä pääset tukemaan partio-ohjelman toteutumista lippukunnassa ja ikäkausissa, suunnittelemaan lippukunnan toimintakalenteria, toteuttamaan yhteisiä tapahtumia, retkiä ja leirejä, osallistumaan aluetapaamisiin sekä toimimaan yhdessä ikäkausivastaavien, luotsien, hallituksen ja erityisesti muun johtokolmikon kanssa.

Tukena ja apuna sinulla on muu johtokolmikko, hallitus sekä aluevalmentajat.

Pestiin saa tukea lippukunnasta (edellinen ohjelmajohtaja Jessica jeesaa! ❤️) ja piiristä, kannustamme kouluttautumaan sekä piirin että SP:n koulutuksissa, jotta voit menestyä pestissäsi oppien uutta ja kehittyen. Ohjelmajohtajan pestin kesto on kaksi vuotta vuosille 2021–2022.

Kiinnostuitko pestistä? Nakkaa viestiä pestijohtaja Jonnalle! 💌

Viestintävastaava hallitukseen

Viestinnästä vastaava hallituksen jäsen tekee luotsityttötoiminnasta näkyvää ja kaunista.

Luotsityttöjen hallitukseen avautuu tänä syksynä uusi pesti!  Pysyykö sinulla kynä (tai näppis) hallussa, nautit kauniista visuaalisista kokoonpanoista ja haluat kertoa ulospäin meidän toiminnasta? Viestintävastaavan pestiin kuuluu ensisijaisesti lippukunnan ulkoisesta viestinnästä vastaaminen yhdessä vuodenvaihteessa koottavan viestinnän tiimin kanssa. Ulkoista viestintää on esimerkiksi somekanavat ja nettisivut sekä Kummeli-uutiskirje. Pesti on hallituspesti, jotta viestintävastaavalla on aina ajantasainen tieto eteenpäin saatettavaksi. Koska hallituspesti on uusi, muotoutuu se myös tekijänsä näköiseksi.

Pestiin saa tukea lippukunnasta ja piiristä, kannustamme kouluttautumaan sekä piirin että SP:n koulutuksissa, jotta voit menestyä pestissäsi oppien uutta ja kehittyen. Viestintävastaavan pestin kesto on kaksi vuotta vuosille 2021–2022.

Kiinnostuitko pestistä? Nakkaa viestiä pestijohtaja Jonnalle! 💌

Hallituksen varajäsen

Kaksi varajäsentä hallitukseen – easy way in?

Haluatko päästä osallistumaan hallitustyöskentelyyn kevyesti ja oppien? Hallitukseen tarvitaan kaksi varajäsentä, jotka voivat sijaistaa varsinaisia hallituksen jäseniä, mikäli hallitus ei ole päätösvaltainen varsinaisten jäsenten läsnäololla. Hallitus on päätösvaltainen jos vähintään puolet varsinaisista jäsenistä on paikalla. Varajäsenet osallistuvat hallituksen toimintaan tukien toisia hallituksen jäseniä pesteissään sekä osallistumalla aktiivisesti hallituksen toimintaan niin viesteitse kuin kokouksissakin. Hallituksen varajäsen voi halutessaan hoitaa myös toista pestiä varajäsenpestinsä ohella.

Pestiin saa tukea lippukunnasta ja piiristä, kannustamme kouluttautumaan sekä piirin että SP:n koulutuksissa, jotta voit menestyä pestissäsi oppien uutta ja kehittyen. Lippukunnanjohtajan pestin kesto on kaksi vuotta vuosille 2021–2022.

Kiinnostuitko pestistä? Nakkaa viestiä pestijohtaja Jonnalle! 💌