Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Lippukunta

Lauttasaaren Luotsitytöt kuuluu Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin ja on suomenkielinen maapartiolippukunta, mutta meripartiotoimintaa ollaan hiljalleen tuomassa mukaan toimintaan yhteistyössä Koivusaaren Pursiseuran kanssa. 
 
Lippukunnan aloittaessa toimintaansa vuonna 1951 oli Lauttasaari vielä metsien peitossa ja saarelta mantereelle mentiin puusiltaa pitkin. Saarelta löytyi paljon retkeily- ja leirimaastoa. Lippukunnan toiminta alkoi Vanhan Kirkon Vartijoiden haaraosastona. Nuoria saarella asui jo silloin paljon. Haaraosasto kasvoi ja siitä päätettiin perustaa itsenäinen lippukunta. Suomen partiotyttöjärjestön kortistoon lippukunta kirjattiin 2 huhtikuuta 1952. Lippukunnan nimestä käytiin tiukkaa keskustelua. Vaihtoehtoja oli kaksi, joista päätettiin valita Lauttasaaren Luotsitytöt. Nykyiset Luotsitytöt ovat kovin kiitollisia siitä, että lippukunnan nimeksi ei tullut Sinisorsat.
 
Lippukunta on kokoontunut Lauttasaaren Kirkolla sinne tehdyissä partiotiloissa jo kirkon rakentamisvuodesta 1958 lähtien. Vuonna 2014 mukaan tuotiin meripartiotoimintaa yhdessä Koivusaaren Pursiseuran kanssa. Nykyisin ikinuori tyttölippukunta koostuu 160 aktiivisesta viikkotoimijasta, jotka puhaltavat yhteen hiileen retkillä niin metsässä kuin merilläkin.
 
Lippukunnan kokoustilat sijaitsevat Lauttasaaren kirkon D rapussa. Tilat jaetaan veljeslippukunta Lauttapartion kanssa, joiden kanssa lippukunnalla on aktiivisesti toimintaa.