Call us toll free:
Top notch Multipurpose WordPress Theme!

Lippukunta

Lauttasaaren Luotsitytöt kuuluu Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin ja on suomenkielinen maapartiolippukunta, joka järjestää säännöllisen epäsäännöllisesti myös meriaktiviteetteja yhteistyössä Koivusaaren Pursiseuran kanssa.

Lippukunnan historiaa

Lippukunnan aloittaessa toimintaansa vuonna 1951 oli Lauttasaari vielä metsien peitossa ja saarelta mantereelle kuljettiin puusiltaa pitkin. Saarelta löytyi paljon retkeily- ja leirimaastoa. Lippukunnan toiminta alkoi Vanhan Kirkon Vartijoiden haaraosastona. Nuoria saarella asui jo silloin paljon. Haaraosasto kasvoi ja siitä päätettiin perustaa itsenäinen lippukunta. Suomen partiotyttöjärjestön kortistoon lippukunta kirjattiin 2. huhtikuuta 1952. Lippukunnan nimestä käytiin tiukkaa keskustelua: vaihtoehtoja oli kaksi, joista päätettiin valita Lauttasaaren Luotsitytöt. Nykyiset Luotsitytöt ovat kovin kiitollisia siitä, että lippukunnan nimeksi ei tullut Sinisorsat. Nykyisin ikinuori lippukunta koostuu yli 180 aktiivisesta jäsenestä jotka puhaltavat yhteen hiileen niin metsässä kuin merelläkin.

Kokoontumistilat

Lippukunta on kokoontunut Lauttasaaren kirkolla sinne tehdyissä partiotiloissa jo kirkon rakentamisvuodesta 1958 lähtien, mutta tällä hetkellä olemme kirkon peruskorjauksen takia evakossa nuorisotalo Apajan ja leikkipuisto Lahnalahden tiloissa. Pysyvämpi, oma väistökolo on myös suunnitelmissa yhdessä Lauttapartion kanssa.